Vuilwater dompelpompen

Wat zijn vuilwater dompelpompen ?

Vuilwater dompelpompen zijn simpel gezegd  pompen die gebruikt wordt voor het wegpompen van water. De vuilwater dompelpomp kan voor twee soorten water worden gebruikt: grijs water en zwart water.

Als u in de kelder een wasmachine, douche of toilet heeft, dan moet u er goed over nadenken hoe het afvalwater naar het riool gevoerd moet worden. Als het niet met natuurlijk afschot kan, dan moet het afvalwater door middel van een vuilwater dompelpomp boven de grond getild worden om vervolgens naar de riolering te stromen.

Naast de hoogte die de vuilwater dompelpomp moet overbruggen is het ook belangrijk of er een toilet of urinoir op de pomp uitkomt. Afvalwater uit wasmachines, douches en badkuipen noemen we grijs water en afvalwater uit toiletten en urinoirs noemen we zwart water. Om zwart water af te voeren is een andere type vuilwater dompelpomp nodig, dan wanneer het alleen om grijs water gaat.

Bij grijs water kan de Aqualift S of de Minilift worden gebruikt en bij zwart water de Aqualift F of Minilift F.

De betrouwbare vuilwater dompelpompen van Kessel

De vuilwaterpompen van Kessel beschikken over zelfdiagnostische programma’s. Voordat ze de fabriek verlaten worden ze 100% getest. De vuilwater dompelpompen van Kessel zijn verder van hoge kwaliteit en de fabriek zelf is gecertificeerd: ISO 9001:2008 certificering. De betrouwbaarheid hangt ook af van de juiste keuze van de vuilwater dompelpomp en de technisch juiste inbouw ervan.

De twee typen die het meeste voorkomen zijn de vrijstroompomp en de versnijdende pomp.

Vrijstroompompen worden gekenmerkt door een grote vrije ruimte in het huis van de vuilwater dompelpomp. Daardoor kunnen vaste en langvezelige dikke stoffen, zoals toiletpapier, natte doekjes e.d. zonder problemen weg gepompt worden. Meer pompvermogen betekent bij deze dompelpomp wel vaak meer energieverbruik.

Versnijdende dompelpompen zijn daarentegen bijzonder geschikt bij lange vezels en fijn te hakken vaste objecten zoals ontlasting, ook van vrij grote afmeting. Ook kan het afvalwater door lange en kleine persleidingen, betrouwbaar worden getransporteerd naar de riolering.

  • Kessel-rioolpompen
  • De vuilwater dompelpompen van Kessel

Service partner van Kessel

 

Naast het kiezen van de juiste type vuilwater dompelpomp is het ook belangrijk dat het goed onderhouden wordt. Wij, als service partner van Kessel kunnen u helpen bij het uitkiezen van de juiste vuilwater dompelpomp voor uw situatie en kunnen zorg dragen voor het onderhoud daarvan. Dus zoekt u een permanente en betrouwbare oplossing voor het afvoeren van het rioolwater uit uw woning of bedrijfspand dan heeft Kessel-rioolpompen.nl de juiste producten en service voor u.

Voor advies, onderhouden en installeren van een vuilwater dompelpomp kunt u contact opnemen met ons door te bellen op 035-6942506 of een e-mail te sturen naar info@kessel.kroondev.nl.

Bel ons