Rioolpompen

Wat zijn rioolpompen eigenlijk ?

Om te beginnen, rioolpompen zijn “nat” of “droog” opgestelde en “versnijdende” of “niet versnijdende” pompen, die ervoor zorgen dat het afvalwater uit bijvoorbeeld een toilet, badkamer of zelfs een wasmachine naar het riool wordt afgevoerd. Als er geen natuurlijke manier van afvoeren is, omdat het water bijvoorbeeld naar boven gepompt moet worden om het af te voeren, dan is een rioolpomp nodig. Dus het moment dat de afschot niet natuurlijk is, is een rioolpomp nodig.

Om te bepalen wat voor type rioolpomp u nodig heeft, hangt af van een aantal factoren zoals de maatvoering van de rioolbuis, het type water dat afgevoerd moet worden en de hoogte die de rioolpomp moet overbruggen.

Het plaatsen van een rioolpomp is een permanente oplossing voor het betrouwbaar afvoeren van het rioolwater, daarom is het belangrijk dat de juiste pomp gebruikt wordt en de juiste technische inbouw hiervan.

Om te bepalen of u een versnijdende of niet versnijdende rioolpompen nodig heeft moet er met name gekeken worden naar het type water dat afgevoerd dient te worden. Zwart water dat afkomstig is van toiletten bevat uitwerpselen die versneden moeten worden alvorens ze weggepompt kunnen worden. Grijs water is weer afkomstig van bijvoorbeeld gootstenen of wasmachines, deze hoeven in de meeste gevallen niet versneden te worden.

De rioolpompen van Kessel

Als servicepartner van Kessel kunnen wij u verschillende rioolpompen bieden.

In de fabriek van Kessel worden de beste technieken en materialen gebruikt volgens de laatste innovaties. Tevens is de fabriek ISO gecertificeerd.
De rioolpompen gaan daardoor erg lang mee. Wel onder de voorwaarde dat ze goed worden onderhouden.

Wij van Kessel-rioolpompen.nl bieden u daarom ook de mogelijkheid om een onderhoud af te nemen bij een kessel rioolpomp. Het is dus van belang dat het goed wordt onderhouden. Jaarlijks contoleren wij de instellingen en werking van uw rioolpomp volgens de richtlijnen van de fabriek

 

Service partner van Kessel

Als servicepartner van Kessel Nederland is Kessel voor ons het belangrijkste merk. Wij zijn voornamelijk actief in Noord-West en Midden Nederland voor installatie, service en onderhoud en wij leveren onze producten in heel Nederland. Wij houden ons strikt aan de regels van de fabrikant. Tot slot, zijn onze specialisten opgeleid tot Kessel servicepartner en kunnen zij het juiste advies geven.

  • Kessel-rioolpompen
  • een onderdeel van Falco BV uit Naarden.

Contactgegevens

Kobaltstraat 4
1411 AM Naarden

Postbus 5521
1410 EA Naarden

TEL: 035 694 25 06
MAIL: info@kessel-rioolpompen.nl

Interessante links:

Vetafscheider

Opvoerinstallatie

Douchegoten

Terugstroombeveiliging

Onderhoud en reparatie

Onderdelen

Bel ons