Dompelpomp

Wat is een dompelpomp eigenlijk ?

Een dompelpomp is een waterpomp die gebruikt wordt om vuil of schoon water weg te pompen. Als u bijvoorbeeld in de kelder een wasmachine, douche of toilet heeft, dan moet u er goed over nadenken hoe het afvalwater naar het riool afgevoerd moet worden. Als het niet met natuurlijk afschot kan, dan moet het afvalwater door middel van een dompelpomp naar boven getild worden zodat het de riolering in kan stromen.

Om de juiste dompelpomp te kiezen zijn er een aantal factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Zo is de hoogte die de dompelpomp moet overbruggen een belangrijke factor en of er een toilet of urinoir op de dompelpomp uitkomt. Het type afvalwater dat afgevoerd moet worden bepaald ook voor een gedeelte het type dompelpomp. Afvalwater uit wasmachines, douches en badkuipen noemen we grijs water en afvalwater uit toiletten en urinoirs noemen we zwart water. Om zwart water af te voeren is een andere dompelpomp nodig, dan wanneer het alleen om grijs water gaat. Bij grijs water kan de Aqualift S of de Minilift worden gebruikt en bij zwart water de Aqualift F of Minilift F.

Dompelpompen van Kessel

De dompelpomp is een van de producten van Kessel. Vanuit de fabriek in Duitsland worden de dompelpompen pas geleverd nadat ze 100 % zijn getest. De fabriek is ISO gecertificeerd: ISO 9001 2008.

Als erkende servicepartner van Kessel helpt kesel-rioolpompen.nl u graag bij het uitkiezen van de juiste dompelpomp. Zo heeft u ook de mogelijkheid om de installatie te laten verzorgen door ons. Daarnaast krijgt u ook een duidelijke handleiding meegeleverd. Wij helpen u graag verder bij het kiezen van de juiste dompelpomp.Voor het wegpompen van water dat vaste langvezellige dikke stoffen zoals toiletpapier natte doekjes etc. bevat wordt de vrijstroompomp geadviseerd. Zo kan het water zonder problemen passeren. Dit type dompelpomp heeft meer vermogen en betekend dus wel meer energie verbruik.

Voor vaste fijn te hakken objecten zoals bijvoorbeeld ontlasting wordt in de meeste gevallen de versnijdende dompelpompen geadviseerd. Voor lange en dunnen persleidingen is dit een betrouwbare permanente oplossing. Kortom., het type dompelpomp dat u nodig heeft hangt af van een aantal andere factoren. De hoeveelheid water en de snelheid waarmee het water weggepompt moet worden is daar ook een voorbeeld van.

De mobiele dompelpompen

Naast de permanente oplossing voor het afvoeren van rioolwater zijn er ook dompelpompen voor calamiteiten of als toepassing in de landbouw, het leegpompen van zwembaden, vijvers of bijvoorbeeld bouwputten. Deze dompelpompen kunnen zowel gebruikt worden voor de industrie, bedrijven en in particuliere huishoudens. De zogeheten mobiele dompelpompen zijn zeer geschikt voor het wegpompen van grote hoeveelheden water.

Een aantal van onze andere producten:

  • Vuilwaterpompen
  • Schoonwaterpompen
  • Rioolpompen
  • Opvoerinstallatie
  • Vetafscheider
  • Terugstroombeveiliging
  • Douchgoten
  • Kessel onderdelen

Laat u daarom goed adviseren !

Laat u goed adviseren want de betrouwbaarheid van de dompelpomp hangt sterk samen met de juiste keuze en de juiste technische inbouw hiervan. De twee typen die het meeste voorkomen zijn de vrijstroompomp en de versnijdende pomp.

Bel ons